ATT SITTA UNDER ETT TRÄD

ATT SITTA UNDER ETT TRÄD

Har du någonsin suttit på marken lutat mot ett träd?

De gånger jag gör det händer något underbart. Jag sjunker liksom ner och in i mig själv, och upplever ett lugn och en frid att bara vara mej själv. Denna lilla paus bjuder också in mig att sluta upp med allt görande, planerande och all den hektiska aktivitet som mitt sinne sysselsätter sig med. Jag kan bara sitta
där en stund, se mej omkring och andas. Så enkelt, men ändå så avkopplande. Mina ögon öppnas för den skönhet och magi som omger mig. Skönhet och magi. De är ju där hela tiden, men det är som om jag behöver den
här lilla pausen för att börja se dem igen.

Utan att jag ens anstränger mig så kommer denna upplevelse med mig till ateljén och smyger sig in i de kompositioner som tar form på duken. Harmoni, lugn, magi och skönhet. Det är vad som vill uttryckas, helt bortom mitt intellektuella tänkande, och detta blir min gåva.