Den förunderliga skaparprocessen!

Den förunderliga skaparprocessen!

Wow alltså, den kreativa processen är helt underbar!

Under det senaste året har jag hållit månatliga inspirationskvällar via nätet som riktar sig till alla som målar, hemma eller i sina ateljéer, nybörjare likväl som mer erfarna konstnärer.

I måndags hade jag den äran att hålla i ytterligare en inspirationskväll och jag är så glad över denna möjlighet att samlas, oss kreativa människor emellan som annars mest pysslar på i vår (underbara) ensamhet.

Det är så oerhört fint att få dela med varann de frågor och reflektioner som pågår i oss. Jag slås av hur lika vi är och hur vi alla möter oss själva så direkt i vår skapandeprocess. Den är så verklig, rå och påtaglig. Så vacker i sin obeveklighet. Jag slås även av hur storslagen och innerlig vår längtan att skapa ändå är! Den brinner så starkt! För det hade ju varit så lätt att sluta, att bara lägga av och göra något annat – men nej – vi VILL skapa! Det är en urkraft som förundrar, gång på gång. Stark, passionerad och oåterkallelig är den. Går inte att stoppa!

Varför, kan man fråga sig? Jo, för vi når något i skapandet. Vi når en annan del av oss själva, en annan aspekt i att vara människa. Kanske är det här vi når alla de procenten av vår hjärnkapacitet som vi annars inte använder?! Och vi har inte råd att vara utan detta. Vi vet att vi behöver det, vad det nu är. Det är svårt att sätta ord på det, men det är lika viktigt som livet självt.

Så vi fortsätter att skapa. Glädjas och våndas, vi jobbar på. Vi kommer inte ifrån skapandet. Vi älskar det.

Tack till alla er som skapar där ute, som håller på i sina skaparhörnor, källarvår och ateljéer. Tack för att ni vågar. Möta er själva, så ärligt och öppet. Tack för att ni utforskar det okända, det som inte går att beskriva med ord. Tack för att ni delar med er av leken, passionen, processen, livet. Jag beundrar er alla!

med kärlek,

ania

www.aniawitwitzka.com