Månadens målning juni ”Min familj”

Månadens målning juni ”Min familj”

Ania målar inte träden som de ser ut, hon fångar deras inneboende väsen” /Anna S

Får jag avslöja hur den här målningen blev till?
Jo, jag står där och målar, HELT förälskad i mina lila och blå färger som är en del av bakgrunden. Efter en stund blev det klart att det skulle bli ett träd. OK, inget konstigt. Men sen när jag fortsatte med bakgrunden så kom där fler träd som ville vara med! Ja, det är så det funkar, jag upptäcker längs vägen hur målningen kommer bli, och oftast är det så att målningen ”vill” något eget (inte alltid det som jag vill!). Det låter knäppt, jag vet, men så är det. Testa själv att måla själv om du inte tror mig!
Till slut blev det i alla fall tydligt att det skulle bli en skog, men den här skogen hade en huvudperson, så att säga: ETT träd som står FRAMFÖR alla andra, och när jag fortsatte att måla så blev det nästan som ett släktträd av träd i skogen! Titeln ”Min familj” kom till helt naturligt och jag kände så tydligt att detta är en hyllning till familjen som är det underbara stöd och viktiga sammanhang vår familj och våra nära och kära utgör i våra liv. Tänk vilken gåva det är att ha familjen som ständigt berikar och utmanar oss att växa och bli så fantastiska vi bara kan, den bästa versionen av oss själva!

Tänk att ha en målning på väggen som inspirerar dig, som påminner dig om att du har det stöd du behöver (oavsett om det är en familj av blodsband eller en vald familj av vänner) som bara vill ditt bästa, som vill se lyckas, se dig stråla! Utan dem skulle du inte vara den du är idag. Målningen ”Min familj” påminner dig om att vara tacksam och vårda dessa ovärderliga relationer!