Hurra för den mobila ateljén!

Hurra för den mobila ateljén!

Nu är jag på resande fot igen! Denna gången är jag i Norge och här åker jag spark på den gnistrande snön och hanterar de stränga minusgraderna (-18 grader vissa mornar) med mycket kläder!

Och än en gång har jag packat min mobila målarateljé i resväskan. Under många års tid har mitt skapande fått hitta nya fysiska baser precis så här, där jag lagt ut min skyddsplast, mitt sittunderlag och mina dukar, färger och penslar på ett golv någonstans så jag kunnat måla. Eftersom jag valt en rörlig livsstil och vägrat släppa taget om måleriet så har detta varit den perfekta lösningen! Materielmängden har fått slimmas ner och optimeras, färgtuberna har blivit mindre, bara favoritpenslarna har fått komma med, dukarna har varit ouppsända och rullats ihop och ett minimum av allt har gjort detta möjligt och till och med roligt!

Det är en underbar flexibilitet i att inte behöva ha allt perfekt och ändå kunna vara verksam i sitt skapande. Att vara kreativ även i att skapa förutsättningarna för att skapa har gjort att jag kan göra det jag älskar var jag än är. Just nu sitter jag på golvet i ett kök och målar och får äta i vardagsrummet! Målningarna som jag behöver vänta in för att se vad nästa steg ska vara, hängs runt om i rummet och hela min nuvarande boyta blir min ateljé.

Jag älskar att ha mitt skapande med mig var jag än är och det är SÅ viktigt att inte tappa flödet bara för att jag inte är i min hemmiljö. Den dialog som måleriet är får pågå, det uttryck som vill fram som är mitt språk i denna värld får plats oavsett var jag är. Målningarna fortsätter att förmedla sitt budskap genom mig. Jag är så tacksam för denna möjlighet och det är mitt ansvar att hålla det levande. Hurra för den mobila ateljén!

Med mycket värme,

ania

www.aniawitwitzka.com