Hej konstnär, känner du igen dig?

Hej konstnär, känner du igen dig?

Hej konstnär, känner du igen dig?
Du drömmer om att leva på din konst men skulle helst vilja att någon annan löser det åt dig. I hemlighet väntar du på att bli upptäckt av någon, då skulle du äntligen få erkännandet att du är en riktig konstnär.

Yes, jag känner igen detta tänk mycket väl! Jag minns att jag pratade med en marknadsföringskille som obarmhärtig och spräckte min illusion och sa att det kommer aldrig att hända, du kommer aldrig bli upptäckt! Det finns för många konstnärer där ute och för få agenter. Du måste göra jobbet själv, sa han. Jag gick slokörat därifrån och det tog mig 2-3 år att inse att han hade rätt.

Att vänta på att bli upptäckt var förlamande för min livskraft, kreativitet och för mina drömmar. Vad jag hade sett var det bara några få konstnärer som blev upptäckta. Vad skulle jag göra? Ge upp? Jag vägrade.

Jag insåg att jag skulle få bygga min egen dröm. Jag behövde bli en företagare, precis som alla andra som är egna där ute, som kämpar för sin vision. Jag behövde lära mig saker och paketera min konst så att jag erbjuder något som folk vill köpa…

Det var en tuff insikt. Det tog mig ytterligare tid att ta reda på om jag var redo. Sen en dag var jag det. Jag gick från att ha haft drömmen bara i hjärtat till att koppla in hjärnan, skaffa mig kunskap och gå till handling!

Idag står jag själv vid rodret och fattar mina beslut, tar mina risker, gör mina misstag, firar mina framgångar och växer som människa, entreprenör och konstnär för varje dag som går. Jag väntar inte längre på att någon ska upptäcka mig utan jag står stark i min egen kraft.

Jag tycker att alla konstnärer förtjänar veta att detta är möjligt och att sluta vänta på att bli upptäckta!

I kursen Konstnärslyftet berättar jag vad jag har lärt mig och visar hur man gör så du kan lära dig själv: https://shinethroughart.com/live-off-your-art-2/

Kramar,
Ania