Konsten att inspireras av andra

Konsten att inspireras av andra

Det här med att bli inspirerad av andras konst är ju så underbart!

Det finns några landskapsmålare, bland annat de engelska konstnärerna Stewart Edmondson och Lorna Holdcroft som, enligt mig, skapar så fantastiska målningar att jag blir helt till mig! När jag ser deras verk känner jag dem i hela kroppen – det är ju sådär jag skulle vilja måla! Euforin blandat med avund är stark, men det påminner mig om min lika starka passion för måleriet! Här får jag min inspiration och motivation till att lära, utvecklas och ständigt vilja bli bättre. Dessa två konstnärer är några av mina förebilder som hjälper mig att komma vidare!

Att låta sig inspireras är at öppna upp, att låta sig bli berörd och att ta in. Konsten må vara tystnadens språk, men när den berör så känns det i hela kroppen och i hela ens väsen. Vilken makt konsten har! Vilket språkrör den är för det som är bortom orden!

Jag har gjort det till en grej att utsätta mig för andras konst så ofta jag kan. I den vardag jag lever i så innebär detta sällan att jag går på museer eller utställningar, istället så har jag mitt eget lilla museum i fickan! När jag har en stund över, väntar på bussen eller ska varva ner efter en intensiv dag, så tar jag fram min telefon med de appar för sociala medier, som Pinterest, Instagram och Facebook, och ger mig hän åt konsten som jag sett till kommer genom mitt flöde där.

Genom att titta så lär jag mig. Jag ser hur andra gör och när jag antingen känner svidande avund eller en känsla av att “det där vill jag också pröva” så vet jag att det är rätt! Genom sådan inspiration ser jag mitt måleri utverkas och komma vidare till nya nivåer. Helt gratis!

Jag håller inspirationens gryta kokande och utmanar mig själv. Känner du igen dig? Hur gör du för att hålla dig inspirerad?

Kramar

ania