TACKSAMHETENS KRAFT

TACKSAMHETENS KRAFT

Under de senaste åren har jag fått tillfälle att se kraften av tacksamhet och vilka förunderliga effekter det kan ha att stanna upp och reflektera över vad jag är tacksam för i livet. Jag menar det, repeterandet av denna oerhört enkla aktivitet har förändrat mitt liv!

En klok kvinna sa ”ditt liv är de historier du berättar för dig själv”, alltså det jag tror på blir min sanning. Det här med tacksamhet var inte en historia jag fokuserade på så mycket tidigare, men under de senaste åren har jag fått träna på det i samband med att jag gått en utbildning i sinnets natur som visat mig kraften i att fokusera på det som är bra. Jag har gjort ett åtagande att avstå från att klaga, skvallra och prata om andra som inte är närvarande, och resultaten har blivit ett liv med mer kärlek och mindre drama.

Att komma ur offerrollen i livets olika situationer och relationer har inneburit att jag kunnat stiga in i min kraft – en fantastiks frihetskänsla. Plötsligt känner jag mer glädje och de relationer som förut varit färgade av anklagan och skuldbeläggande har nu blivit fyllda av kärlek och tillåtande. Jag hade inte förstått makten jag har över min egen inställning till livet och hur mycket lidande jag orsakar mej själv och andra genom att vara fast i att tycka synd om mig själv. Min upplevelse är att vi människor är så oerhört kraftfulla och det är verkligen bara de begränsningar som vi sätter på oss själva (medvetet eller omedvetet) som hindrar oss från att stråla i livet på alla sätt.

Jag öppnade upp för tacksamhet och lät min boja av kritik mot allt och alla (mest mot mig själv) bli sedd för vad den var, bara en tanke som kommer och går men som saknar sanningshalt och makt att påverka mig. När självföraktet långsamt släppte taget för att jag inte längre matade det med min fokus så upplevde jag hur min kreativitet kunde börja blomstra. Plötsligt vågade jag acceptera mitt bildspråk i mitt måleri som jag tidigare knappt vågats kännas vid då jag ansåg att sagovärldar inte var värdiga nog. Jag har mer och mer vågat öppna mig mot mig själv som jag är, utan att behöva förändra mig, och sakta har jag börjat se att den jag är och det jag har faktiskt kan vara en tillgång! Jag kan bidra till andra på de mest enkla men kraftfulla sätt genom att vara precis den jag är, måla det jag målar. När jag blivit mjukare mot mig själv har jag funnit att jag även är öppnare mot andra och mot livet. Där finns nu en ökad flexibilitet och lösningsfokus som gör livet bra mycket enklare att leva.

Ania Witwitzka
Se mer av mina verk på www.aniawitwitzka.com